Mijn gereedschappen

In mijn praktijk werk ik met verschillende instrumenten en krachtbronnen.
hier een kleine introductie.

Klankschalen

De werking van klankschalen berust op resonantie. Via horen en voelen resoneren
lichaamscellen mee met de trillingen. Ze hebben een speciale invloed op lichaam, emoties en
geest. Klankschalen zijn middelen om transformaties aan te gaan. Of het nu gaat om te
ontspannen of te helen, dat maakt niet uit. Iedere schaal heeft zijn eigen spectrum, zijn eigen
kwaliteit van toon en ook zijn eigen mogelijkheden. Klankschalen brengen je naar een andere
laag van bewustzijn, naar een gevoel van ruimte en rust.  Elke klankschaal is een instrument
waarmee je speciale ervaringen kunt beleven.

Wat zijn klankschalen?

Dit zijn ronde metalen schalen met een diameter van ongeveer 7 tot 45 cm waarvan het gewicht varieert van 60 gram tot meer dan 4 kg.
Ze bestaan uit verschillende metalen (meestal 7) zoals goud, zilver, kwikzilver, koper, ijzer, tin en lood.

Klankschalen worden aangeslagen met verscheidene aanslaghoutjes  al dan niet voorzien van vilt, leder of ander materiaal of met vilten kloppers. Ook kan men de schalen laten ‘zingen’ door ze aan te draaien met een aanslaghout. Ze zijn meestal afkomstig uit Tibet, Nepal of India. Van oudsher is klank gebruikt door de Tibetanen, sjamanen, chinezen, priesters en priesteressen uit Egypte en Atlantis, om te helen, kalmeren en het lichaam aan te zetten tot genezing.

Ervaringen.

De een ervaart een gevoel van ruimte of diepe vrede.  Een ander ervaart een gevoel van lichter worden, alsof men wordt opgetild. Het denken wordt uitgeschakeld, men komt in een stilte en voelt ontspanning en rust.
Tevens doet men in die rust en ontspanning nieuwe energie op.
Veel mensen hebben een ervaring alsof hun geest aangeraakt wordt. Men begeeft zich op het pad naar binnen, naar de eigen beleving.
Naast de klankschalen maak ik ook gebruik van andere klanken, zoals stemvorken, klankstaven en verschillende gongs.

Effecten.

De interesse voor klankschalen en hun intensieve trillingen is snel groeiende.  Steeds vaker gebruikt men klankmassage om spanningen en blokkades efficiënt te kunnen behandelen. De frequenties hebben invloed op de hersenen die door de vibraties en boventonen alfagolven gaan produceren ,wat ontspanning tot gevolg heeft. Het een methode die steeds meer toepassing vindt op het medische en therapeutische en pedagogische gebied.

Lichamelijke en psychische ongemakken worden vaak veroorzaakt door traumatische ervaringen in het verleden. Er ontstaat vaak een diepe angst waardoor blokkades en spierspanningen optreden waardoor de energie niet meer optimaal kan doorstromen met als gevolg …ziekte. Klank doordringt ons hele systeem, elke cel, alle weefsels en organen (ook waar zich blokkades
bevinden) worden aangetrild en kunnen zo weer in balans gaan resoneren (meetrillen) met derest van het lichaam.

De inwerking van klank staat los van het bewustzijn. We nemen de klank niet alleen via onze oren op, iedere cel van ons lichaam is onderhevig aan klankaanraking. Daar ons lichaam voor zo’n 75 % uit water bestaat en zuivere harmonische klank zich heel soepel door cel- en weefselstructuur beweegt, zullen de trillingpatronen van deze schalen onszelf en anderen als instrument opnieuw stemmen. De trilling van een klankschaal heeft een krachtige uitwerking Er gebeurt iets met je ,alsof er iets opengaat, dat onder de druk van het dagelijkse leven gewoonlijk dichtgehouden wordt. Ze kunnen ons helpen om in balans met onszelf en met onze omgeving te leren leven. Ze werken in op lichaam geest en ziel.

Kristallen en edelstenen

Alles is energie

De mens bestaat uit energie. Ons lichaam bestaat uit atomen en moleculen die een bepaalde trilling hebben. Onze organen afzonderlijk hebben verschillende trillingen, dus het is niet zo dat een lichaam één en dezelfde trilling heeft en dat dit even heel gemakkelijk te corrigeren is.
Ditzelfde geld ook voor kristallen en edelstenen want niet alleen de mens bestaat uit energie, ook alle vaste materie om ons heen bestaat uit energie.

Soms is dat moeilijk voor te stellen maar zelfs een tafelpoot bestaat uit energie.
Kristallen en edelstenen ontstaan aan het oppervlak van onze aarde.
Ze zijn puur, ze zijn zuiver en er is geen bewerking aan te pas gekomen.
Ze zijn ontstaan uit het binnenste van de aarde, dat omhoog gestuwd werd of wordt, want, de aarde is meer dan 4 miljard jaar oud en al die tijd is dat proces al gaande.
Deze gesteenten geven afzonderlijke of gemixte trillingen af en omdat ze direct uit de aarde komen zitten ze vol met pure energie.

Juist die energie kunnen wij mensen gebruiken om onbalans in lichaam en/of geest te herstellen. De verschillen in gesteenten, mineralen, kristallen en edelstenen zijn qua trilling in overeenstemming met de verschillende trillingen die ons lichaam uitzendt.

Dit is ook de reden dat bepaalde kristallen of edelstenen invloed hebben op de afzonderlijke
organen. Het gaat erom dat het trillingsniveau van de steen gelijk is aan dat van een bepaald orgaan zodat, wanneer er een onbalans in dat orgaan is, de energie die de steen afgeeft kan helpen om de disbalans weer te herstellen.

Het helend effect

Het is zeker zo dat hoe groter een kristal of edelsteen is, hoe ruimer de werking is.
Wanneer je een bepaalde ruimte wilt beïnvloeden is een groter exemplaar wel nodig.
Voor persoonlijk gebruik zijn er armbanden, kettingen, ringen en oorbellen die rechtstreeks op de huid gedragen worden en zo hun werking kunnen doen.
Ook kleine formaten om in je broekzak mee te nemen werken net zo goed.
Dit zijn de zogenaamde ‘knuffelstenen’.

Verder kan er nog onderscheid gemaakt worden tussen bewerkte en onbewerkte stenen.
Onbewerkte stenen zijn vaak wat ruw en willekeurig van vorm maar je hebt ook hele gepolijste exemplaren die in vorm zijn gepolijst zoals bijvoorbeeld een hartje, massagestaven, bollen of een zelfs een schedel.

Het voordeel van polijsten is wel dat de kleuren en insluitsels in de steen veel mooier en helderder worden. Hoe het uiterlijk ook is, het is de binnenkant waar het om gaat en die van een kristal of edelsteen een helend object maakt. Het maakt dus niets uit of de buitenkant glad is of ruw, groot of klein. Voor mij is het gebruik van edelstenen en kristallen in mijn praktijk, tijdens een Healing of als ik creatief bezig ben met verf, vanzelfsprekend.

Het uitzoeken van een bepaalde kristal doe ik vaak intuïtief, wat voor mij het beste werkt.
Natuurlijk weet ik ook aardig wat af van de werking van een bepaalde kristal of edelsteen.

Essentiële olie

In mijn praktijk werk ik met de essentiële olie van Doterra.
Doterra essentiële oliën zijn vluchtige aromatische olien. Deze etherische olie wordt natuurlijk aangemaakt in diverse delen van planten en bloemen.
Doterra essentiële olie komt bijvoorbeeld uit; zaden, schors, bladeren, plantenstelen, wortels, bloemen en vruchten. Alles dus van een natuurlijke bron.

Essentiële oliën geven de plant zijn kenmerkende karakter zoals geur en hierdoor beschermt de plant zich tegen ongedierte, bacterien en verdere bescherming zoals weersinvloeden. Essentiele olien zijn niet een hype, deze olie komt al duizenden jaren voor in de geschiedenis. Zelfs in de bijbel wordt er al geschreven over mirre wat een van de meest uitgesproken en kostbare olie is.

Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor emotionele, fysieke en ontspannings doeleinden. Ze kunnen worden gebruikt als enkele etherische oliën of in etherische oliemelanges, afhankelijk van de gebruikerservaring en het gewenste voordeel.

Zoals ik al eerder vertelde, is alles energie en alles heeft zijn eigen trilling, zo ook Essentiele olie.